Vilkår & Betingelser – Formel A
Cart 0

Vilkår & Betingelser

Produktet

Formel A skal gøre opmærksom på, at vores produkter er håndlavede, hvorfor målene herpå skal opfattes som vejledende. Med en håndlavet produktion er det ikke muligt at garantere mål svarende eksakt til det udspecificerede, da målene kan svinge lidt fra produkt til produkt. Skulle du have spørgsmål omkring ovenstående, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte butikken, hvor vi vil vurdere dine spørgsmål og vejlede dig personligt.  

 

Varemodtagelse
Når du modtager dine varer, bedes du huske at kontrollere for eventuelle synlige skader. Er emballagen beskadiget eller bærer det præg af andre synlige tegn på defekt, skal du helst kvittere på fragtbrevet - med forbehold for eventuelle skader på indhold. Du kan også nægte at modtage varen. Som udgangspunkt skal du aldrig kvittere for en vare, som du ikke mener lever op til det bestilte. Kontakt Formel A på mail@formela.dk og meddel, at du har afvist varen. Hvis emballagen er intakt, men du alligevel finder varen beskadiget eller defekt efter udpakning, skal du anmelde det til Formel A på mail@formela.dk og af bevismæssige årsager, bør du kontakte os hurtigst muligt efter modtagelse. Uanset hvorvidt der er tale om synlige eller ikke-synlige skader, bør du kontakte Formel A, der vil hjælpe dig med at løse problemet.

 

Betaling

www.formela.dk modtager vi betaling via betalingsmodulet epay. Her kan betales med Dankort, Visa Dankort, Mastercard og Maestro. 

 

Beløbet hæves først på betalingskortet, når varen afsendes. Dette gælder dog ikke møbler, der produceres på bestilling specifikt til kunden.

 

Priser

Alle aftaler indgås på dansk. Alle priser på formela.dk er angivet i danske kroner (DKK) og er inklusive 25 % moms. Fragt- og leveringsomkostninger oplyses inden køb. Transaktionsgebyr overstiger ikke de PBS fastsatte gebyrer.

 

Levering

Fragtpris på større møbler og sofaer til fastland og brofaste øer:

Postnummer 1000 - 2599    DKK 650,-


Postnummer 2600 - 4999    DKK 700,-


Postnummer 5000 - 5999    DKK 750,-


Postnummer 6000 - 8999    DKK 800,-


Postnummer 9000 - 9699    DKK 850,-


Postnummer 9700 - 9999    DKK 950,-

 

VIGTIGT:

Vi arbejder med en estimeret produktionstid på 8-10 uger.

Levering tilbydes i samarbejde med speditionsfirmaet Stabrand Spedition ApS.

Levering af sofaen sker så tæt på din gadedør som muligt - typisk til kantstenen. Fragtmanden tilbyder IKKE ind-/ og opbæring. Vi anbefaler, at der er mindst to personer på adressen i forbindelse med levering af større møbler eller sofaer.

Formel A oplyser altid prisen for fragt, før du endeligt godkender en bestilling. Ligeledes vil beløbet for fragt blive opkrævet på din faktura i forbindelse med din bestilling. 

Fragtpriserne gælder kun for fastland og brofaste øer.

Ved levering til ikke-brofaste øer bedes du kontakte os angående fragtomkostning, leveringstidspunkt og leveringsmåde.  

Såfremt ingen træffes hjemme på adressen på leveringstidspunktet, og der ikke står anført evt. leveringssted (garage, udhus eller lign.) på fakturaen, vil varen blive returneret til Formel A. De vil da skulle påregne, at der vil blive afkrævet en ny fragt omkostning, inden anden/ny udkørsel. Fragtpriserne er inklusiv transportforsikring.

 

Fortrydelsesret

Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare, eller får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis.

Består varen af flere partier eller dele, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse.

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives på telefonnummer 33551000 eller på mail@formela.dk eller ved at benytte standardfortrydelsesformularen (denne forefindes også nederst på siden). I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Hvis du fortryder dit køb, skal du betale et afbestillingsgebyr på 30 % af købsbeløbet for den afbestilte vare. Dette skyldes, at produktet er lavet specifikt til dig. Beløbet dækker kun en del af de omkostninger, som vi efterfølgende vil opleve i forbindelse med bearbejdning og udbedring af værdiforringelsen. 
Vi gør opmærksom på, at vi skelner mellem ‘lagervarer’, som er varer, der er på lager ved bestilling, som vi derfor kan levere omgående, samt ‘bestillingsvarer’, som vi sætter i produktion til netop dig med en estimeret produktionstid på 8-10 uger. 

 

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.

Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Dette gælder for hele sortimentet af sofaer samt større møbler.

Vi anbefaler, at du kontakter os ved returnering af en vare. I de fleste tilfælde vil vi arrangere en fragtmand, der vil hente den pågældende vare.

Udgifterne for returnering aftales altid i fællesskab med os, men vil i de fleste tilfælde ligne de pågældende leveringsomkostninger (se evt. under punktet Levering).

 

Varer undtaget fortrydelsesretten

Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.

 

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Har varen været udsat for behandling, der medfører en værdiforringelse - er emballagen brudt eller varen taget i brug - vil vi modregne den reducerede salgsværdi, typisk mellem 30-50 % af købssummen. 

 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale.

Returbeløbet vil som udgangspunkt blive udbetalt til dig via bankoverførsel, hvorfor vi i forbindelse med returneringen beder om dine kontooplysninger. 

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

 

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:

Stabrand Spedition ApS

Skagerrakvej 8, Frihavnen

2150 Nordhavn

 

Vi understreger, at dette skal ske efter aftale med Formel A.

Er der tale om returnering af mindre varer som bøger eller betonbogstaver, kan du også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse til Formel A herom og aflevere den personligt på Istedgade 56, 1650 København V.

 

Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

 

Reklamationsret

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.

Når du handler hos os som forbruger, har du 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Når vi har gjort os bekendt med din reklamation, kontakter vi dig for at aftale det videre forløb. 

Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Bemærk venligst at A SOFA under bunden er beklædt med et stykke tyndt, skrøbeligt stof. Stoffet har hverken en kosmetisk eller praktisk betydning, når først sofaen er placeret i dit hjem. En lille flænge er således ikke reklamationsberettiget.

 

Persondatapolitik
For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger:
Navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse.

 

Vi registrerer og videregiver dine personoplysninger for at kunne levere varen til dig.

 

Personoplysningerne registreres hos Formel A Shop ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

 

Den dataansvarlige på formela.dk er Julie Holm.

 

Som registreret hos Formel A Shop ApS, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til: mail@formela.dk.  

Ved afslutning af varebestilling modtager du automatisk en ordrebekræftelse på e-mail, hvori det fremgår, hvilke produkter du har bestilt. Vi anbefaler, at du gemmer din bekræftelse. Du kan altid få tilsendt en kopi af ordrebekræftelse ved at fremsende en e-mail til mail@formela.dk.

 

Cookies

Vores website kan anvende cookies. Cookies er små filer, som vores website gemmer i din browser, og som kun bruges af vores website. Cookies bruges ikke til at bestemme identiteten på nogen, der blot besøger formela.dk. De hjælper os med at registrere besøgsmønstre og således identificerer brugernes foretrukne sider. 

 

Logning og statistik

Logstatistik bruges i forbindelse med online shopping. Et statistiksystem opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra, hvilken del af websitet de benytter m.m. I vores online system anvendes log statistik alene med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter. Log statistik bruges til at skabe øget brugervenlighed.

 

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til mail@formela.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til Center for Klageløsning, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Center for Klageløsning

Nævnenes Hus

Toldboden 2

8800 Viborg

www.forbrug.dk

 

Er du forbruger med bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her -http://ec.europa.eu/odr

 

Handelsbetingelserne er senest opdateret 21.03.17

 

 

Standardfortrydelsesformular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

 

Til:

Formela.dk

Istedgade 56

1650 København V

E-mail: mail@formela.dk

 

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

______________________________________________________________________

Bestilt den: _______________________________    

Modtaget den: ____________________________

 

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens adresse: ______________________________________________________________________

 

Forbrugerens underskrift: _______________________________________________     

Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)